Zoekmachine adverteren

Search engine advertising: oftewel zoekmachine adverteren

SEA staat voor search engine advertising. De Nederlandse vertaling is zoekmachine adverteren. Waarschijnlijk hebben jullie er weleens van gehoord. Maar wat houdt het nu precies in?

Plan nu je gratis advies gesprek in
zoekmachine adverteren bureau

Hoe werkt zoekmachine adverteren?

Zoekmachine adverteren doe je, als je gebruik wilt maken van Google (dat is immers de meest gebruikte zoekmachine wereldwijd) via een google adwords campagne of indien nodig verschillende google ads campagnes. 

Je stelt als adverteerder zoekwoorden in. Wanneer een potentiële klant deze woorden vervolgens intypt in zoekmachines (voor nu blijven we even bij Google), is de kans groot dat jouw advertentie bovenaan de pagina verschijnt, boven de organische zoekresultaten. 

Op die laatste focus je je via SEO. Het feit dat je met een Google ads campagne een hoge positie in de zoekresultaten verkrijgt, zorgt ervoor dat je een stuk meer websitebezoekers of potentiële klanten zult ontvangen. Het fijne is, dat je betaalt voor Google adwords advertenties op basis van hoe vaak erop wordt geklikt.

Organische zoekresultaten

Over het algemeen zijn het tekstuele advertenties die worden getoond in de zoekmachines, maar je kunt er ook voor kiezen om beeld te gebruiken, prijzen te vermelden en call to actions op te nemen om het adverteren in zoekmachines nog lucratiever te maken.

Zoekmachine adverteren: Pakketten en prijzen 

The Hague Webservice helpt jou graag met al je vragen over zoekmachine adverteren en bij het opzetten en runnen van jouw campagnes. Je kunt daarbij kiezen uit de volgende services.

Optimaliseren al lopende campagnes

Heb je zelf een aantal sea campagnes opgezet of laten opzetten, maar blijven de resultaten achter?

Wij helpen je graag met het optimaliseren. Per campagne doen we een analyse en stellen we een adviesrapport op. Kosten bedragen € 25,- per campagne. 

Opzetten campagnes

Het kan uiteraard ook zijn dat je je eerste stappen op sea-gebied nog moet zetten. Ook dan zijn we er voor je. In dat geval bieden we drie pakketten aan:

return on investment en google display
Basic pakket
 • 5 campagnes
 • Opzetten campagnes
 • Analyse
 • Statistieken
 • Managen campagnes


€200 per maand*

Boek je afspraak
google ads account
Standaard pakket
 • 10 campagnes
 • Opzetten campagnes
 • Analyse
 • Statistieken
 • Managen campagnes


€375 per maand*

Boek je afspraak
goede samenwerking hierdoor genereer je conversies
Premium pakket
 • 20 campagnes
 • Opzetten campagnes
 • Analyse
 • Statistieken
 • Managen campagnes


€745 per maand*

Boek je afspraak

*Alle pakketten hebben een minimale afname van 3 maanden.

Mocht jouw ideale pakket er niet tussen staan, dan is het natuurlijk ook altijd mogelijk om maatwerk te leveren. Neem daarvoor contact met ons op via het contactformulier.

Contact

Het verschil met seo (zoekmachine optimalisatie)

SEO en SEA, het scheelt, maar één letter, maar toch zijn het twee andere takken van sport. Waarschijnlijk ken je de termen wel, maar waarin verschillen ze nu eigenlijk echt van elkaar?

short tail zoekwoorden google shopping
bing ads en microsoft ads
Alles over Google Adverteren
search engine advertising

Effect in relatief korte tijd versus relevant verkeer op langere termijn

Een van de belangrijkste verschillen is de tijd die het duurt totdat een campagne iets oplevert. Zoekmachine adverteren biedt eigenlijk direct resultaat. Je bent vrijwel meteen zichtbaar in de betaalde zoekresultaten. Als je dus bijvoorbeeld een aantal korte campagnes goed wilt lanceren en hoopt dat mensen snel je advertentie zien, dan is adverteren in Google een zeer geschikt middel. Bedenk wel dat als je je huidige campagne stopzet, je ook gelijk weer verdwijnt uit de zoekresultaten. Maar als je campagne of actie is afgelopen, is dat ook helemaal niet erg.

SEO (zoekmachine optimalisatie) zet je in als je tijd wilt investeren om op de langere termijn relevante bezoekers aan te trekken. Het kost wat tijd om je website te optimaliseren op SEO gebied en voordat Google je op een hoge positie weergeeft. Daar spelen verschillende factoren een rol bij. Maar als je die positie eenmaal hebt behaald, is het duurzamer dan verschijnen in de betaalde resultaten binnen een zoekmachine. Je raakt die positie dus niet zomaar kwijt, maar moet wel tijd blijven steken in het onderhoud ervan. Aan de top komen is één, aan de top blijven is twee. 

Kosten zijn anders verdeeld

Het woord zegt het al, logischerwijs kost zoekmachine adverteren geld, maar het is niet zo dat je een bedrag op tafel legt voor online adverteren en google daar vervolgens mee aan de slag gaat. Nee, je betaalt bij Google alleen als er op jouw advertentie wordt geklikt. Dit heet pay per click. Het is niet eenvoudig om het juiste budget hiervoor vast te stellen. Zoekmachine adverteren uitbesteden is daarom misschien ook wel het verstandigst. Wij van The Hague Webservice helpen je hier uiteraard graag bij.


SEO is in principe gratis. Perfect natuurlijk, met relevante zoekwoorden gratis een mooie positie in de organische resultaten in Google. Echter, je moet dan wel precies weten wat je doet en het kost veel tijd om je SEO campagnes te onderhouden. Misschien dus niet onverstandig om hiervoor een online marketing bureau in te schakelen. Wij helpen je hier uiteraard graag bij. 

Sneller versus organisch optimaliseren

Heb je de stap naar Google adverteren gezet en blijk je toch niet de juiste zoekwoorden te hebben gekozen om je potentiële bezoekers te verleiden met jouw advertenties? SEA campagnes kun je blijven aanpassen. Bij seo duurt dit wat langer, maar als je seo eenmaal staat wil je (in elk geval aan de basis) ook niet meer te veel sleutelen.

werkt zoekmachine adverteren

Waarom zoekmachine advertenties?

Een vraag die je in verschillende branches vaak hoort vallen is: Waarom zou ik investeren in SEA en andere kanalen als ik ook al actief bezig ben met SEO of andersom? Een online marketeer kan je vertellen dat er niet perse altijd maar één manier is om goede campagnes op te zetten. Al lijkt het misschien niet altijd zo, online marketing is een vak apart en vereist specialistische kennis. Met andere woorden, gebruik kunnen maken van de voordelen van zoekmachine adverteren op de juiste manier is niet eenvoudig. 

Wij van The Hague Webservice zullen je daarom tijdens de customer journey ook echt adviseren om alleen SEO of alleen SEA in te zetten als dit past bij de doelen die je jezelf stelt, maar vaak is een combinatie van SEO en SEA het meest verstandig. 

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen vullen de twee services elkaar ook perfect aan. Door het inzetten van beide middelen genereer je nog meer publiek. Je speelt namelijk nog beter in op wat mensen zoeken.

Verschillende vormen van zoekmachine advertising

google adwords campagne

Tot nu toe zijn we vooral ingegaan op de search advertenties op basis van tekst die je tegenkomst in de zoekresultaten van Google. Dit levert veel mensen op die op je advertentie klikken, maar er zijn ook nog andere vormen van zoekmachine adverteren die ook werken op basis van ingestelde zoekwoorden en waarbij je op een advertentie klikt. 

Denk daarbij aan: shop advertenties in Google, advertenties in You Tube, advertenties in de verschillende apps op je telefoon of de bekende displayadvertenties die je voorbij ziet komen op verschillende websites. 

SEO abonnement

Klanten kijken bij het zoeken naar bureaus die hen kunnen helpen bij lokale zoekmachine optimalisatie of conversie optimalisatie logischerwijs goed naar de seo kosten.

The Hague Webservice werkt met aantrekkelijk geprijsde seo abonnementen. Er zit altijd wel een seo abonnement bij waar jij mee uit de voeten kunt. Tijdens ons kennismakingsgesprek voorzien wij je trouwens sowieso van een vrijblijvend advies.