6  Voordelen van sociale media voor bedrijven

Laat jouw fans je vinden op het internet

Wat zijn de voordelen van het zakelijk gebruik van sociale media? Bedenk dat er nu meer dan 3 miljard mensen zijn die sociale netwerken over de hele wereld gebruiken. En deze mensen gebruiken social media om in contact te komen met merken.

Sherpa Marketing ontdekte dat meer mensen merken op sociale media volgen dan beroemdheden. Alleen al op Instagram volgt 80 procent van de mensen minstens één bedrijf. Als u geen gebruik maakt van sociale media, loopt u een snelle, goedkope en effectieve manier mis om bijna de helft van de wereldbevolking te bereiken.
social media

1. Verhoog de naamsbekendheid

Aangezien bijna de helft van de wereldbevolking sociale mediaplatforms gebruikt, is dit een natuurlijke plek om nieuwe en zeer gerichte potentiële klanten te bereiken. Denk je dat mensen alleen verbinding maken met merken die ze al kennen op sociale media? Bedenk dat 60 procent van de Instagram-gebruikers zegt nieuwe producten op het platform te ontdekken.

Toen Absolut Vodka een Instagram-campagne voerde om zijn limited edition Spark-fles te promoten, realiseerde het bedrijf een vijfpuntige stijging van de merkbekendheid.

2. Bouw vertrouwen

U kunt een merkaanwezigheid voor uw bedrijf opbouwen op sociale media, maar u wordt beperkt door het platform in termen van ontwerp, proces en technologie. Een website kan kleine bedrijven helpen hun flexibiliteit, controle, branding en geloofwaardigheid te vergroten. 84 procent van de Amerikaanse consumenten gelooft dat een bedrijf met een website geloofwaardiger is dan een bedrijf dat alleen een social media-pagina heeft. Om geloofwaardig te zijn en nieuwe klanten aan te trekken, kan een website het verschil maken.

Creëer kansen

3. Verhoog aantal bezoekers op uw website

Berichten en advertenties op sociale media zijn de belangrijkste manieren om verkeer naar uw website te leiden. Het delen van geweldige inhoud van uw blog of website op uw sociale kanalen is een geweldige manier om lezers te trekken zodra u een nieuw bericht publiceert

Deelnemen aan sociale chats op Twitter, kan ook een geweldige manier zijn om uw zichtbaarheid te vergroten, de aandacht van nieuwe mensen te trekken, uw expertise onder de aandacht te brengen en meer bezoekers naar uw website te leiden.
social media voor mijn bedrijf

4. Ga viraal

Wanneer mensen uw sociale berichten leuk vinden, erop reageren en deze delen, wordt uw inhoud zichtbaar voor een nieuw publiek: hun vrienden en volgers. Viraal gaan gaat nog een stap verder. Terwijl mensen uw inhoud delen met hun netwerken, en hun netwerken volgen, verspreidt uw inhoud zich over het internet en krijgt duizenden of zelfs miljoenen keer gedeeld.

Deze bekendheid is vooral gunstig omdat al die shares, vind-ik-leuks en opmerkingen een bestaande connectie met uw merk laten zien. Als ik zie dat mijn vriend je artikel leuk vindt, ben ik misschien geneigd om te kijken wat je te zeggen hebt, ook al heb ik nog nooit van je bedrijf gehoord. In een wereld waar er veel meer inhoud is dan iemand ooit zou kunnen consumeren, fungeert het sociale aandeel van een vriend als een soort pre-screening.

Viraal gaan is natuurlijk geen gemakkelijke taak, maar zonder sociale media zou het bijna onmogelijk zijn.
Ga de concurrentie aan

5. Betrokkenheid van klanten en publiek

Sociale netwerken bieden u de mogelijkheid om rechtstreeks met klanten en fans in contact te komen, en geven hen ook de kans om rechtstreeks met uw merk te communiceren. In tegenstelling tot traditionele media, die alleen eenrichtingscommunicatie bieden, is sociale media tweerichtingsverkeer.

Als je wilt dat klanten en volgers betrokken zijn, moet je zelf betrokken zijn. Blijf actief en reageer op opmerkingen en vragen over uw eigen posts op sociale media op een manier die past bij uw merk.

6. Peil het sentiment rond uw merk

Veel vermeldingen is een goede zaak, toch? Zeker, in veel gevallen. Maar als u veel vermeldingen krijgt met een negatief sentiment, moet u snel nadenken om erachter te komen wat er mis is gegaan en het probleem aanpakken.


Hoewel het belangrijk is om te weten hoeveel mensen online over uw merk praten, is het ook belangrijk om te weten hoe mensen werkelijk over uw merk denken.