Wat is Google Zoekvolume en waarom doet het ertoe?

14.02.22 13:14 By Dennis
wat is google zoekvolume

Wanneer u probeert te beslissen of u al dan niet moet investeren in SEO voor uw website, is een van de belangrijkste factoren die u moet overwegen het google zoekvolume. Wat is google zoekvolume? Het is simpelweg het aantal mensen die zoeken naar een specifiek trefwoord op Google. Waarom is dit belangrijk? Omdat het u kan helpen bepalen hoe concurrerend een bepaald zoekwoord is en hoeveel mensen mogelijk geïnteresseerd zijn in wat u te bieden heeft. In deze blog post, zullen we bespreken wat google zoekvolume is en waarom het belangrijk is voor uw bedrijf!

Google Search Engine

De zoekmachine Google is de populairste zoekmachine ter wereld. In feite is het goed voor ongeveer 65% van alle internet zoekopdrachten. Dit betekent dat als u een groot publiek wilt bereiken, u er zeker van moet zijn dat uw website geoptimaliseerd is voor Google. Een manier om dit te doen is door gebruik te maken van zoekwoorden die een hoog google zoekvolume hebben.

Google Trends

Google Trends is een tool waarmee u kunt zien hoe populair een bepaald zoekwoord is in de tijd. Dit kan nuttig zijn bij het bepalen of het al dan niet de moeite waard is om te investeren in SEO voor uw website. U kunt Google Trends gebruiken om de populariteit van verschillende zoekwoorden te vergelijken en de zoekwoorden te vinden die het meeste potentieel hebben.

google zoekvolume wat is het

Wat is een keyword?

Een trefwoord is simpelweg een woord of zin die mensen gebruiken om informatie te zoeken op het internet. Wanneer u uw website optimaliseert voor Google, zult u een aantal zoekwoorden willen opnemen die een hoog google zoekvolume hebben. Dit zal helpen ervoor te zorgen dat uw website verschijnt in de buurt van de top van de zoekresultaten pagina's.

Hoe vindt je nieuwe keywords gratis?

Als u op zoek bent naar nieuwe zoekwoorden om uw website mee te optimaliseren, zijn er een paar manieren waarop u ze kunt vinden. Een manier is door gebruik te maken van Google's keyword planner tool. Hiermee kunt u een zin invoeren en zien naar welke andere woorden mensen zoeken wanneer ze dat specifieke woord of zin op het internet gebruiken.

Je hebt ook betaalde opties als Ahrefs of SE Ranking waar je meer de diepte in kunt gaat. U kunt trefwoorden vinden voor elk land, elke staat en elke stad.

Een andere manier om aan nieuwe trefwoorden te komen is door gebruik te maken van de Google Autocomplete functie. Hiermee kunt u zien waar mensen naar zoeken op Google terwijl ze hun zoekopdrachten intypen. U kunt deze zinnen vervolgens gebruiken om inhoud voor uw website te creëren.


google zoekvolume

Conclusie

Dus, hoe bepaal je het juiste zoekwoord om op te richten? Begin met het vinden van zoekwoorden met een hoog zoekvolume en een lage concurrentie. Vergeet echter niet om de moeilijkheidsgraad van de ranking voor een bepaald zoekwoord te overwegen voordat u zich erop richt. Gebruik onze kennisbank om meer te leren over hoe u winstgevende zoekwoorden kunt vinden en de voortgang van uw website in de Google SERP's kunt bijhouden. Welke methoden heeft u het meest effectief gevonden om de zichtbaarheid van uw site in Google te vergroten? Laat het ons weten in de reacties hieronder!