SEO! Hoe snel zie ik resultaat?

25.02.22 16:56 By Dennis
hoe snel resultaat SEO

Een van de belangrijke overwegingen om aan de slag te gaan met SEO (Search Engine Optimization) is natuurlijk het resultaat dat het oplevert. Maar de vraag die daaraan vast zit, hoe lang duurt het voordat dat resultaat is bereikt? 

Hoelang duurt SEO?

Die vraag krijgen wij vaak, daarom hebben we besloten hier toch maar eens een blog aan te wijden. 

Allereerst is het belangrijk om te vermelden dat een goed SEO beleid een lange adem vergt. Het is niet een kwestie van vandaag iets activeren en instellen en morgen resultaat boeken. Als je snel resultaat wilt, dan kun je beter kiezen voor SEA (Search Engine Advertising). Dan betaal je voor een goede positie in zoekmachines op de korte termijn.

Hoeveel kost SEO?

SEO kost je niets, behalve tijd. En daarbij is het doel erachter ook anders. Als je kiest voor SEO, dan optimaliseer en richt je je website zo in, dat je op de langere termijn wordt gevonden op de woorden (keywords) waarop je wilt dat mensen je vinden. Er gaat wat tijd overheen voordat zoekmachines zoals Google je aangepaste website indexeren en (als het ware) opnieuw beoordelen en ranken. 


Er zijn genoeg marketingbureaus die je binnen de kortste keren gouden bergen beloven, maar THWS vertelt je liever het echte verhaal. Als je website helemaal SEO proof is gemaakt, dan duurt het op z’n minst een aantal maanden voordat de eerste resultaten zichtbaar zijn. En dat is omdat wij de fijne kneepjes van het vak kennen. Ga je zelf aan de slag, dan duurt het waarschijnlijk langer. 

seo hoe snel

Het resultaat van SEO

Maar heb je die resultaten (lees een hoge positie in Google) eenmaal bereikt, dan zit je goed! Mits je wel aan bijsturing en onderhoud doet. Want, zoals gezegd, SEO is iets van de lange adem. Het levert je ontzettend veel op (bezoekers, hogere conversie, meer winst, etc.), maar zoals met alles, je moet er wel moeite voor doen. 

alarm-2.svgProbeer nu

Meer weten over SEO? Bekijk onze SEO-pagina.