Nieuwe website? 3 overwegingen bij het bekendmaken

21.01.22 10:22 By Dennis

Yes! Hij is er eindelijk! Die nieuwe website waar je bloed zweet en tranen in hebt gestoken. Van het idee tot de eerste schetsen en van het ontwerp tot het daadwerkelijke online zetten. Je hebt met alles rekening gehouden. Hij is snel, responsive en ook qua inhoud laat niets te wensen over.

En, zoals met alles waar je trots op bent, je wilt dat iedereen dat weet. Maar het enkele feit dat je een nieuwe website hebt, is niet perse ook heel interessant voor je doelgroep. Daarom hieronder enkele overwegingen/tips die je kunnen helpen om het blijde nieuws aan een net iets grotere klok te hangen. 

1. What’s new?

Vertel je publiek wat er nieuw is aan je website. Het is voor bezoekers nu bijvoorbeeld mogelijk om op de website te chatten met één van je medewerkers als er vragen of problemen zijn.  Of je hebt nu eindelijk die webshop die jij en je klanten al zo lang wilden. 

nieuwe website

2. What’s in it for me?

Naast nieuwe functies, is het ook geen slecht idee om de bezoekers van je nieuwe website iets extra’s te bieden. Denk bijvoorbeeld aan een kortingscode die ze kunnen verzilveren bij een bestelling die ze plaatsen. 

3. All guns blazing?

Tot slot is het ook verstandig om even goed na te denken over hoe vernieuwend je website daadwerkelijk is ten opzichte van de oude. Als hij enkel qua look and feel wat is aangepast, is de nieuwswaarde wat minder groot dan als er allerlei nieuwe functies zijn toegevoegd en de nieuwe versie in niets meer lijkt op de oude. Is dat laatste het geval, dan zouden wij zeggen: Maak het groots bekend (all guns blazing), maar is het toch meer het eerste, beperk je dan tot je eigen netwerk en maak er bijvoorbeeld melding van in je e-mailondertekening. 

nieuwe website laten maken den haag