Je website vindbaar maken? Een 10 stappenplan voor de beginner

15.10.22 15:27 By Dennis

Als u net als de meeste eigenaren van kleine bedrijven bent, hebt u veel tijd en moeite gestoken in het maken van uw website. Maar als hij eenmaal is gelanceerd, kan het moeilijk zijn om te weten wat u vervolgens moet doen om ervoor te zorgen dat mensen hem kunnen vinden. Maak je geen zorgen - wij hebben het voor je geregeld! Hier is een 10-stappenplan om uw website vindbaar te maken en u te helpen het meeste uit uw online aanwezigheid te halen.

vindbaar maken
interne links

1. Gebruik keywords in titels en beschrijvingen.

Om uw website toegankelijker te maken, moet u trefwoorden gebruiken in zowel de titel als de beschrijving. Deze woorden helpen potentiële bezoekers te vinden wat ze zoeken op een zoekmachine door context te bieden aan relevante onderwerpen of zoekopdrachten die direct aan hen gerelateerd zijn.


Wanneer het tijd is om ons bedrijf te promoten willen we mensen die interesse hebben maar niet noodzakelijkerwijs al van ons op de hoogte zijn, dus het gebruik van deze sleutelzinnen zal de bekendheid van het aanbod van het bedrijf vergroten en tegelijkertijd de verkeersstroom verhogen, wat een hogere kans betekent dat iemand een eenmalige klant wordt!

goede url structuur

2. Optimaliseer uw site voor zoekmachines met zoekmachine optimalisatie voor organische vindbaarheid.

Website-eigenaren willen dat hun site vindbaar is voor potentiële websitebezoekers. Zoekmachine optimalisatie (SEO) helpt om een website beter te laten reageren op de juiste zoektermen die in een zoekmachine worden ingevoerd. Juiste SEO helpt een website hoger te scoren in de resultatenpagina's van zoekmachines (SERP's), waardoor de website zichtbaarder en dus beter vindbaar wordt.


Daarom moeten ze ten minste de basisbeginselen van SEO begrijpen om hun website beter vindbaar te maken en beter te laten reageren op de juiste zoektermen, hun website optimaliseren voor zoekmachines. Indien correct uitgevoerd, kan SEO een uiterst effectief instrument zijn voor website-eigenaren die meer bezoekers naar hun site willen trekken.

potentiële klanten

3. Gebruik keyword-rijke meta tags.

Naast het gebruik van keyword-rijke titels en beschrijvingen is een andere manier om uw website vindbaar maken het gebruik van trefwoordrijke metatags. Metatags zijn HTML-tags die informatie geven over een webpagina, zoals de titel, beschrijving en trefwoorden. 


Door relevante keywords in uw metatags op te nemen, kunnen zoekmachines beter begrijpen waar uw website over gaat, en het kan ook potentiële bezoekers helpen uw website te vinden wanneer zij op het web naar informatie zoeken. Het opnemen van de juiste trefwoorden in uw metatags kan een nuttige manier zijn om ervoor te zorgen dat uw website wordt gevonden door de mensen die ernaar zoeken.

website responsive

4. Gebruik keyword-rijke anchor teksten.

Als u wilt dat uw website vindbaar maken voor door potentiële bezoekers, is het belangrijk om ankertekst te gebruiken die rijk is aan sleutelwoorden. Dit zal zoekmachines helpen begrijpen waar uw website over gaat, en het zal potentiële bezoekers ook helpen uw website te vinden wanneer zij op het web naar informatie zoeken. 


Wanneer u relevante trefwoorden gebruikt in uw ankertekst, helpt dit de optimalisatie van uw website voor zoekmachines te verbeteren, waardoor deze meer kans maakt om in de topresultaten voor relevante zoekopdrachten te verschijnen. Bijgevolg kan het gebruik van ankertekst die rijk is aan trefwoorden een geweldige manier zijn om de zichtbaarheid van uw website te vergroten en meer verkeer aan te trekken.

website linken

5. Gebruik keyword-rijke ALT tags.

ALT-tags zijn HTML-tags die tekstbeschrijvingen geven van afbeeldingen op een webpagina. Door relevante trefwoorden in uw ALT-tags op te nemen, kunnen zoekmachines beter begrijpen waar uw website over gaat, en het kan ook potentiële bezoekers helpen uw website te vinden wanneer zij op het web naar informatie zoeken. 


Naast hulp bij zoekmachineoptimalisatie kan het gebruik van trefwoordrijke ALT-tags u ook helpen hogere organische zoekresultaten te behalen. Bijgevolg is het opnemen van ALT-tags op uw website een slimme manier om de zichtbaarheid en het verkeer van uw website te verbeteren.

google maps

6. Promoot uw website via sociale media.

Sociale media kunnen een geweldige manier zijn om uw website beter vindbaar te maken op het internet. Wanneer u links naar uw website deelt op sociale mediasites zoals Facebook, Twitter en LinkedIn, kunt u potentiële bezoekers helpen uw site te vinden wanneer zij op zoek zijn naar informatie op het web.


Bovendien telt Google vermeldingen op sociale media als backlinks, wat de ranking van uw website in de zoekresultaten kan helpen verbeteren. Dus, door uw website te promoten op sociale media, kunt u hem niet alleen beter vindbaar maken, maar ook helpen hoger te scoren in de resultaten van zoekmachines.

website gecrawld

7. Promoot uw website via e-mailmarketing.

interne links in e-mail nieuwsbrieven of andere e-mail communicatie, kunnen bezoekers helpen je site te vinden wanneer ze op zoek zijn naar informatie op het internet. Daarnaast kan e-mailmarketing een geweldige manier zijn om mensen op de hoogte te houden van wat er nieuw is met je site, waardoor ze er vaker naar toe zullen gaan, ook als ze er niet specifiek naar op zoek waren.

website statistieken

8 . Dien uw website in bij zoekmachines.

Een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat potentiële bezoekers uw website vindbaar te maken, is het in te dienen bij populaire zoekmachines zoals Google, Yahoo! en Bing. Door uw website in te dienen bij deze zoekmachines, vergroot u de kans dat mensen deze kunnen vinden wanneer ze informatie zoeken op internet. Bovendien zullen de meeste zoekmachines periodiek "crawl" websites die zijn ingediend, wat betekent dat ze elk nieuw of bijgewerkt content op die sites gaan indexeren. 


Dit maakt het voor mensen nog eenvoudiger om specifieke informatie te vinden op die sites wanneer ze een zoekopdracht uitvoeren. Om uw website in te dienen bij deze zoekmachines, kunt u gebruik maken van de gratis tools en resources die online beschikbaar zijn. Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat al het content op uw website keyword-rijk is, zodat zoekmachines makkelijker kunnen doorzoeken en indexeren. Als je website makkelijk vindbaar is voor zoekmachines, vergoot je aanzienlijk de kans dat potentiële bezoekers je site ook echt gaan bezoeken!

google werkt

9.  Pay-per-click adverteren kan effectief zijn.

Pay-per-click (PPC) advertising is een andere effectieve manier om uw website online beter zichtbaar te maken. Met PPC-reclame, betaalt u een vergoeding elke keer dat iemand op een van uw advertenties klikt. Dit type van reclame kan effectief zijn, omdat het u toelaat om specifieke zoekwoorden en zinnen die mensen zoeken naar richten.


Daarnaast kan PPC-reclame helpen om uw on page SEO (search engine optimization) te verbeteren. Door het opnemen van de juiste zoekwoorden in uw advertenties, kunt u signaleren aan zoekmachines dat uw website relevant en informatief is. Als gevolg hiervan, is uw website meer kans om hoog in de zoekmachine resultaten pagina's, die kan leiden tot meer verkeer en conversies. te verbeteren. Door het opnemen van de juiste zoekwoorden in uw advertenties, kunt u signaleren aan zoekmachines dat uw website relevant en informatief is. Als gevolg hiervan, is uw website meer kans om hoog in de zoekmachine resultaten pagina's, die kan leiden tot meer verkeer en conversies. te verbeteren. Door het opnemen van de juiste zoekwoorden in uw advertenties, kunt u signaleren aan zoekmachines dat uw website relevant en informatief is. Als gevolg hiervan, is uw website meer kans om hoog in de zoekmachine resultaten pagina's, die kan leiden tot meer verkeer en conversies. te verbeteren. Door het opnemen van de juiste zoekwoorden in uw advertenties, kunt u signaleren aan zoekmachines dat uw website relevant en informatief is. Als gevolg hiervan, is uw website meer kans om hoog in de zoekmachine resultaten pagina's, die kan leiden tot meer verkeer en conversies. te verbeteren. Door het opnemen van de juiste zoekwoorden in uw advertenties, kunt u signaleren aan zoekmachines dat uw website relevant en informatief is. Als gevolg hiervan, is uw website meer kans om hoog in de zoekmachine resultaten pagina's, die kan leiden tot meer verkeer en conversies.

website verwijzen

10. Gebruik andere vormen van online adverteren.

In aanvulling op PPC-reclame, zijn er een aantal andere vormen van online reclame die effectief kunnen zijn in het maken van uw website meer zichtbaar. Deze omvatten banner advertenties, directory listings, en gesponsorde berichten. 


Nogmaals, de sleutel is google gevonden de juiste platform en targeting opties, zodat uw advertenties worden gezien door mensen die waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in wat je te bieden hebt. Met behulp van een verscheidenheid aan online reclame-instrumenten kunt u een breder publiek bereiken en uiteindelijk uw verkeer en conversies stimuleren.

Uw website geoptimaliseerd

Als je een succesvolle website wilt maken, is het belangrijk ervoor te zorgen dat potentiële klanten je site gemakkelijk kunnen vinden. Gelukkig is er een aantal simpele maar effectieve stappen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat je site hoog scoort in zoekmachines.


Ten eerste is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de titel van je website duidelijk beschrijft wat voor soort product of dienst je aanbiedt. Een heldere en deskundige titel helpt zoekmachines om je site sneller te indexeren. Daarnaast is het ook belangrijk om regelmatig inhoud toe te voegen aan je site - dit kan in de vorm van blogberichten, nieuws updates of andere relevante informatie. Dit soort inhoud houdt bezoekers op je site en geeft zoekrobots iets om over te praten wanneer ze je site indexeren.


Een andere manier om ervoor te zorgen dat je site goed vindbaar is, is door ervoor te zorgen dat de code die de site aanmaakt schoon en geordend is. Dit houdt in het schrijven van goed gestructureerde HTML-code en het gebruik van heldere taal en beschrijvingen. Eenvoudige wijzigingen als deze kunnen ervoor zorgen dat je site beter functioneert voor bezoekers én zoekmachines.


Als je deze stappenvolgt, zul je merken dat het makkelijker wordt voor mensen (en zoekmachines) om je website te vinden - en dit kan leiden tot meer verkeer, hogere conversies en een betere online aanwezigheid voor jouw bedrijf of organisatie.

google beoordeelt
Gratis analyse