Hoe kom ik hoger in Google? 10 hacks om je Google ranking te verbeteren

11.01.22 07:19 By Dennis

Google is de nummer één zoekmachine ter wereld. Bijna alle mensen gaan naar Google als ze iets willen vinden op het internet. In deze blogpost bespreken we hoe je hoger in Google kunt komen door 10 stappen te volgen die bewezen effectief zijn voor het verhogen van je rang!

1. Backlink uw website op andere websites

Backlinks zijn links van andere websites naar de uwe. Backlinks hebben het potentieel om uw Google ranking te verbeteren, vooral als die sites veel verkeer krijgen. In ruil voor een link naar uw website, biedt u uw sector inzichten en meningen op andere website blogs. Google beoordeelt de kwaliteit en relevantie van de backlink in zowel organische als natuurlijke settings.

2. Begin eerst met de mobiele versie en werk je weg omhoog.

Mobile first: Google geeft voorrang aan mobiele versies van een website. Zorg ervoor dat uw website mobielvriendelijk en snel is. Een andere belangrijke factor voor Google is: Bied een optimale gebruikerservaring.

3. Creëer microsites

Microsites kunnen worden gebruikt om uw marketingboodschappen te vereenvoudigen en bepaalde doelgroepen beter te bereiken als uw bedrijf verschillende diensten aanbiedt die kunnen worden opgesplitst.


Een bedrijf dat zich richt op, laten we zeggen, de residentiële, commerciële en industriële markten kan een aparte website hebben voor elk van deze categorieën. Dit maakt een unieke SEO aanpak mogelijk. Voor elke microsite, kunt u gespecialiseerde zoekwoorden, unieke URL's en relevante inhoud te ontwikkelen. Hoe meer gericht uw bedrijf is op een bepaald onderwerp of marktsector, hoe beter.

4. De blog moet één keer per week worden gepubliceerd.

Het is geen geheim dat hoe meer materiaal een website heeft, hoe gemakkelijker het is om hoger in de Google-ranking te komen. Een specifieke blogpagina wordt vaak gebruikt om dit doel te bereiken. Wekelijkse blogberichten zijn echter door Google vereist om de site als "actief" te beschouwen, wat Google aanmoedigt om er meer aandacht aan te besteden.

5.Gebruik long tail keywords in uw voordeel.

Hoewel Google zijn algoritme in 2019 heeft bijgewerkt, gebruiken veel bedrijven nog steeds één-twee zoekwoordzinnen. Long tail zoekwoorden zijn een goede methode om online te concurreren tegen grotere bedrijven. Dit komt omdat long tail zoekwoorden een hogere aankoopintentie hebben omdat klanten preciezer zoeken. Het is niet alleen belangrijk om long tail keywords te gebruiken in je blogartikelen.


Bijvoorbeeld,  Nike schoenen in de kop en witte nike schoenen in het artikel. Omdat Google zelf suggereert long tail keywords wanneer een gebruiker een zoekopdracht invoert, worden ze gestimuleerd om ze te gebruiken. Als gevolg hiervan hebben long tail keywords belangrijke voordelen!

6. Maak cruciale informatie snel en gemakkelijk toegankelijk

Klanten verlaten websites snel, daarom is het van cruciaal belang dat uw website nuttige informatie biedt, zoals producten, prijzen en contactinformatie.

7. Zorg ervoor dat de website snel laadt.

Een pagina die er meer dan twee seconden over doet om te laden, jaagt consumenten weg en naar uw concurrentie. Het zal ook resulteren in een hoog bouncepercentage, wat uw Google-zoekresultaten zal schaden.

8.Gebruik verschillende zoekwoorden.

Het is verleidelijk om hetzelfde zoekwoord op uw site te gebruiken om zo hoger in Google te komen. Echter, Google detecteert dit en straft websites die dit doen. Om ervoor te zorgen dat de inhoud van het trefwoord nog steeds relevant is, is het het beste om varianten van een term te gebruiken. mergewords is een uitstekende gratis tool voor dit doel.

9. Gebruik zoveel mogelijk woorden

Het is van cruciaal belang voor Google om voldoende materiaal op de site te vinden om de relevantie ervan te beoordelen. Geef waarde. Maak van uw inhoud de meest grondige en uitstekende informatie die op dat gebied mogelijk is. Als u al uw ideeën over hoe u hetzelfde kunt zeggen hebt opgebruikt, recycle dan oud materiaal met nieuwe alinea's en media (zoals afbeeldingen) - alles wat dedaar heb je het! Door deze negen eenvoudige stappen te volgen, zal uw website in een mum van tijd op weg zijn naar hogere Google rankings. En vergeet niet: het belangrijkste is om altijd waardevolle content te bieden die interessant en nuttig is voor uw klanten.

10.Zoekmachine optimalisatie Den Haag

Is het mogelijk om de top van Google te bereiken? Wilt u dat The Hague Webservice u helpen dit doel te bereiken? Wij verhogen de positie van uw site in Google door deze te optimaliseren voor zoekmachines op basis van content (SEO), techniek en ranking elementen. Dit resulteert in meer bezoekers op uw website en meer leads!

Get Started Now
hoog in google