Hoe begin je met cryptocurrency?

07.12.21 10:42 By Dennis

We hoeven je niet uit te leggen hoe populair cryptocurrencies zijn. Deze zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. Het is een manier van betalen die steeds vaker gebruikt wordt en er valt flink wat te verdienen met cryptovaluta. Wil je zelf ook aan de slag met cryptocurrencies? Lees dan snel hoe je dat het beste kunt doen!

hoe begin je met crypto
crypto
cryptocurrency
bitcoin in nederland

Bitcoin

Ethereum en Bitcoin zijn de meest bekende cryptovaluta. Je kunt ze verhandelen op verschillende exchanges, zoals Bitvavo of Coinbase. In Nederland is Bitvavo de grootste exchange voor Bitcoin en Ethereum. Wil je beginnen met het kopen en verhandelen van cryptovaluta? Lees dan hoe je dat het beste kunt doen.

crypto traden

Crypto Wallet

Het opzetten van een cryptocurrency wallet is niet zo ingewikkeld als je misschien zou denken. Een aantal belangrijke punten houden we bij het opzetten van een wallet wel in de gaten.

 • Welk type cryptocurrency wallet moet ik kiezen?
 • Waar sla ik mijn cryptovaluta op?
 • Hoe beveilig ik mijn wallet?
 • Moet ik een back-up maken van mijn wallet?

Offline of online

Wil jij investeren in cryptocurrencies, ook wel bekend als cryptovaluta? Dan is het belangrijk om een wallet voor jouw cryptocurrencies op te zetten. Deze houd je het beste offline staan, hiermee worden de coins veiliger en hoeft niet iedere keer dat je wilt verhandelen langs de exchange om de coins over te maken. Voor sommige wallets moet je je e-mailadres en wachtwoord invoeren.

De meeste bekende wallets zijn:

 • Bitcoin Core wallet
 • Exodus
 • Jaxx
 • Coinomi

Zorg ervoor dat je deze wallets veilig opslaat, bijvoorbeeld op een externe harde schijf of USB stick.

Wil je een online wallet gebruiken? Dan is Coinbase Wallet een goede optie. Deze Amerikaanse exchange heeft de grootste marktkapitalisatie van alle exchanges en is erg betrouwbaar. Een andere optie is Metamask, deze is voor meer geavanceerde trader.

Crypto Exchanges (Markten)

Nadat je je wallet hebt gemaakt kan je je gaan bewegen op de markt om je coins te kopen. Je kan kiezen uit verschillende exchanges zoals Coinbase (beginner), Binance (gevorderd) of Kucoin (ervaren)

Conclusie

Er zijn veel mogelijkheden om aan de slag te gaan met cryptocurrencies. Het is belangrijk om na te denken over hoe je wilt beginnen en wat voor jou het beste werkt. Sommige mensen kiezen ervoor om hulp te zoeken bij hulpmiddelen als de Bitcoin Wiki en Reddit. Tips voor hoe je het beste kunt beginnen zijn:

 • houd je coins offline staan op een wallet;
 • houd veilig ergens anders je passwords, e-mailadres en wachtwoorden;
 • houd jezelf op de hoogte van huidige ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrencies.

Met slimme stappen kan je aan de slag gaan met cryptocurrencies!