13 tips om hoger in Google komen voor je bedrijf

08.10.22 13:42 By Dennis

Als nieuwe ondernemer is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw website hoog scoort in Google-zoekopdrachten. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je zelf kunt doen om de ranking van je site te verbeteren zonder dit werk uit te besteden! Hier is een 13-stappenplan om betere resultaten te krijgen op zoekmachines zoals google en bing met deze eenvoudige tips

click through rate
google afbeeldingen

1 - Gebruik de Google Search Console

Google Search Console is een gratis dienst waarmee website-eigenaren de zichtbaarheid van hun site op Google kunnen volgen. Dit is belangrijk omdat het u helpt te begrijpen hoe google uw site ziet en u ook in staat stelt om snel nieuwe pagina's te indexeren en uw sitemap te uploaden. Om te beginnen hoeft u alleen maar een gratis account aan te maken en uw website toe te voegen.


Zodra u dit hebt gedaan, kunt u gegevens zien over de impressies, klikken en positie van uw website in de zoekresultaten van google. U kunt de google search console ook gebruiken om uw sitemap in te dienen, waardoor google uw nieuwe pagina's sneller kan indexeren. in het algemeen is de google search console een waardevol hulpmiddel waarvan alle website-eigenaren gebruik zouden moeten maken.

belangrijke zoektermen

2 - Gebruik Google Analytics 

Google Analytics is een gratis tool van Google voor het bijhouden van websiteverkeer. Het geeft inzicht in uw websiteverkeer, juiste belangrijkste zoekwoorden die mensen gebruiken om uw site te vinden en waar uw bezoekers vandaan komen. Deze informatie kan nuttig zijn om uw potentiële klanten beter te leren kennen en meer gericht verkeer naar uw site te leiden. 


Om Google Analytics in te stellen, maakt u gewoon een gratis account aan en voegt u de meegeleverde code toe aan uw website. Zodra u dat hebt gedaan, begint Google met het verzamelen van gegevens over uw websiteverkeer, die u vervolgens kunt bekijken in de google analytics-interface.

google staat

3 - Onderzoek specifieke zoekwoorden

Een van de belangrijkste dingen die u kunt doen om ervoor te zorgen dat uw website succesvol is, is onderzoek doen naar populaire en relevante zoekwoorden die betrekking hebben op uw bedrijf en ervoor zorgen dat ze op uw website staan. U kunt de gratis Google trends gebruiken om te zien waar veel op gezocht wordt. 


Mocht u professioneler te werk gaan dan zijn er tal van betaalde tools zoals SEranking, Semrush en Ahrefs. Welke route u ook kiest, het opnemen van deze relevante zoekwoorden op uw website zal google helpen uw site als relevant te zien en deze hoger te plaatsen op de pagina's met zoekmachineresultaten. Dit zal op zijn beurt leiden tot meer verkeer en potentiële klanten voor uw bedrijf. Dus wacht niet langer - begin vandaag nog met het onderzoek naar de beste gerelateerde zoekwoorden voor uw website!

relevante zoektermen

4 - Zorg ervoor dat uw website mobielvriendelijk is

Als u wilt dat uw website succesvol is, is het belangrijk dat hij mobielvriendelijk is. Tegenwoordig bestaat meer dan de helft van het internetgebruik uit mobiel of tablet in plaats van desktop, dus het is essentieel dat uw site gemakkelijk toegankelijk is vanaf deze apparaten.


Er zijn een paar verschillende manieren om uw website mobielvriendelijk te maken. Een daarvan is om een aparte mobiele versie van uw site te maken. Een andere is het gebruik van responsive design, wat betekent dat uw site zich aanpast aan het apparaat waarop hij wordt bekeken. Welke aanpak u ook kiest, uw site mobielvriendelijk maken zal de zoekmachine optimalisatie verbeteren en u helpen een groter publiek te bereiken.

google weet

5 - Relevante keywords

Als u wilt dat uw website succesvol is, is Search Engine Optimization essentieel. Een van de belangrijkste aspecten van SEO is het gebruik van relevante zoekwoorden op uw hele site. Dit betekent dat u ze opneemt in uw titel, meta omschrijving en koppen.


Keyword stuffing kan ertoe leiden dat uw site door Google wordt bestraft. Het is dus belangrijk om zuinig om te gaan met long tail zoekwoorden en ze alleen te gebruiken waar ze zinvol zijn. Als u het goed doet, zal het opnemen van juiste zoekwoorden in uw website helpen uw zoekmachine ranking te verbeteren en meer verkeer naar uw site te brengen.

google weet

6 - Optimaliseer uw website 

Google houdt van snelle websites. In feite, website snelheid is een van de factoren die google analyseert om websites te rangschikken. Dus, als u wilt dat uw website zichtbaar is in de google zoekresultaten, moet u ervoor zorgen dat hij snel laadt. Een manier om de website snelheid te verbeteren is door het comprimeren van afbeeldingen.


Dit betekent dat de bestandsgrootte van afbeeldingen wordt verkleind zonder dat de kwaliteit ervan afneemt. Een andere manier om de snelheid van een website te verbeteren is door gebruik te maken van browser caching. Wanneer een bezoeker een website laadt, slaat zijn browser bepaalde bestanden lokaal op zijn computer op. Dit betekent dat wanneer hij de website opnieuw bezoekt, zijn browser niet alle bestanden opnieuw hoeft te downloaden - hij kan ze gewoon uit de cache laden. Het gebruik van browser caching kan uw website sneller maken voor terugkerende bezoekers.

lange alinea's

7 - Link naar andere websites 

Linkbuilding is een van de belangrijkste SEO-strategieën. Door interne links naar uw website te bouwen vanaf websites van hoge kwaliteit, kunt u de autoriteit en het linkprofiel (interne links) van uw website verbeteren. Dit zal uw website helpen om hoger te scoren in de resultatenpagina's van zoekmachines.


U kunt ook op zoek gaan naar andere blogs en websites die naar uw website linken. Zo kunt u uw linkbuildingstrategie verbeteren en het aantal backlinks naar uw website verhogen. Daarnaast kunt u ook sociale media gebruiken om links naar uw website op te bouwen. Door uw content te delen op sociale media kunt u het aantal backlinks verhogen en uw linkbuilding strategie verbeteren.

nuttige tips

8 - Maak meerdere landingspagina's 

Als u hoopt hoger scoren in de organische zoekresultaten, is een van de beste dingen die u kunt doen het maken van meerdere landingspagina's die elk zijn geoptimaliseerd voor verschillende trefwoorden.


Landingspagina hoger in Google

Door u op meerdere belangrijke termen te richten, vergroot u uw kansen om voor die termen te scoren en verkeer naar uw website te leiden. En hoe meer verkeer u genereert, hoe groter de kans dat u leads omzet in klanten. Dus als u uw bedrijf naar een hoger niveau wilt tillen, is het maken van meerdere nieuwe landingspagina's een goed begin. 

Google Beseft

9 - Bloggen

De inhoud van uw website regelmatig bijwerken met nieuwe, originele blogberichten of artikelen is een geweldige manier om uw organische zoekresultaten te verbeteren. Verse inhoud is namelijk een van de factoren waarmee zoekmachines rekening houden bij het bepalen van de rangorde van websites.


Door regelmatig nieuwe blogberichten of artikelen toe te voegen, kunt u ervoor zorgen dat uw website hoog in de zoekresultaten blijft staan. Bovendien kunnen regelmatige updates helpen om vertrouwen op te bouwen bij uw publiek en de klantenbinding te verbeteren. Dus als u op zoek bent naar een manier om de organische zoekresultaten van uw website te verbeteren, zorg er dan voor dat u regelmatig nieuwe inhoud toevoegt.

google verschijnt

10 - Promoot uw website op sociale mediaplatforms

Als u wilt dat uw website hoger in Google-zoekopdrachten verschijnt, kunnen sociale media een nuttig hulpmiddel zijn. Door uw website te promoten op platforms als Facebook, Twitter en LinkedIn kunt u uw site meer autoriteit geven en meerdere verkeersstromen creëren. Bovendien kunnen sociale media een geweldige manier zijn om in contact te komen met potentiële klanten en relaties op te bouwen met andere bedrijven in uw branche. Dus als u op zoek bent naar manieren om de ranking van uw website te verbeteren, maak dan gebruik van de kracht van sociale media.

pagina waarnaar

11 - Adverteer uw website op relevante online directories en advertentiesites.

Een zekere manier om websiteverkeer te krijgen is het kopen van advertenties met zoekmachine adverteren. SEA (Search engine advertising) met Google Ads zijn een geweldige manier om uw website hoger in de zoekmachine resultaten pagina's (SERP's) te krijgen, en ze kunnen zeer effectief zijn in het sturen van relevant verkeer naar uw site. Advertenties zijn echter niet de enige manier om websiteverkeer te krijgen.


Er zijn ook veel online directories en advertentiesites die waardevolle exposure voor uw website kunnen bieden. Door uw website in te dienen bij relevante directory's en advertentiesites, kunt u de kans vergroten dat potentiële websitebezoekers uw site zien en erop doorklikken. Door ervoor te zorgen dat uw website op zoveel mogelijk relevante plaatsen wordt vermeld, kunt u bovendien de zoekmachine optimalisatie (SEO) van uw website verbeteren, wat het websiteverkeer verder kan helpen toenemen.

gratis linkbuilding

12 - Reviews

Recensies zijn een geweldige manier om de ranking en reputatie van uw website te verbeteren. Door tevreden klanten en cliënten te vragen recensies over uw bedrijf achter te laten op populaire beoordelingssites zoals Yelp of Google+, kunt u de zoekmachine optimalisatie (SEO) van uw website helpen verbeteren.


Bovendien kunnen positieve beoordelingen helpen vertrouwen op te bouwen bij potentiële klanten, wat leidt tot meer websitebezoekers en verkopen. Dus als u dat nog niet doet, vraag dan uw tevreden klanten om beoordelingen. Het is een eenvoudige manier om uw website en bedrijf te verbeteren.

Online marketing bureau

13 - Huur een ervaren SEO-professional of -bureau in 

Het lijdt geen twijfel dat SEO een complex en steeds veranderend gebied is. Omdat de algoritmen van Google ziet en blijven evolueren, moeten bedrijven hun strategieën aanpassen om de curve voor te blijven. SEO kan echter een ontmoedigende taak zijn voor zelfs de meest ervaren marketeers. Daarom is het vaak zinvol om een ervaren SEO en SEA-professional of -bureau in te huren. Een goed SEO-bedrijf weet heel goed hoe Google werkt en wat er nodig is om hoog in de zoekresultaten te komen. 


Ze kunnen u ook helpen met meer geavanceerde on page optimalisatie technieken, zoals website-architectuur, linkbuilding en contentmarketing. Dus als u serieus bent om uw website hoger in Google te krijgen, is het zeker het overwegen waard om een SEO expert in te huren. The Hague Webservice biedt betaalbare diensten en een gratis kennismakingsgesprek, dus waarom belt u ons niet vandaag nog? Wij helpen u graag om uw website naar een hoger niveau te tillen.

Conclusie

Hoewel dit geen volledige lijst is, zou het volgen van deze tips uw zakelijke website een betere kans moeten geven om hoger te scoren in Google en andere zoekmachines. Als u meer wilt weten over hoe wij u kunnen helpen uw site hoger te laten scoren, of als u vragen heeft over het proces, neem dan gerust contact met ons op voor een gratis consult. Wij helpen u graag verder!

Get Started Now