Waarom u uw telefoonnummer bovenaan de website van uw bedrijf moet plaatsen

Laat jouw fans je vinden op het internet

Zoals veel bedrijven, vermeldt uw website mogelijk alleen uw telefoonnummer op uw contactpagina. 56 van de 100 sites die we hebben gecontroleerd, doen precies dat. We lichten dit uit omdat u denkt dat websitebezoekers graag doorklikken naar uw contactpagina om uw nummer te vinden.

Maar de realiteit is dat ze dat vaak niet doen. Potentiële klanten de contactpagina laten zoeken en erop laten klikken, vraagt te veel van de bezoeker. Maak het gemakkelijk om uw bedrijf te bellen: plaats uw telefoonnummer in de koptekst van uw website.
telefoon op je website

1. Geef uw verkoopcyclus een vliegende start met zichtbaarheid van telefoonnummers

51% van de websitebezoekers verlaat uw website als ze geen grondige contactgegevens kunnen vinden. Met andere woorden, als u het verbinden niet gemakkelijk maakt, loopt u zaken mis. Een goed zichtbaar telefoonnummer kan uw snelle weg naar meer verkopen en meer inkomsten zijn. Hoe sneller u potentiële klanten aan de telefoon krijgt met vragen, hoe sneller u die klant door uw verkoopcyclus kunt leiden.

Maak het mensen gemakkelijk om met uw verkoopvertegenwoordigers te bellen door uw telefoonnummer bovenaan uw website te plaatsen.

Uw telefoonnummer moet niet alleen zichtbaar zijn, het moet ook gemakkelijk te gebruiken zijn. Uw webontwikkelaar moet van uw telefoonnummer in de koptekst (en ergens anders op de website) een klikbare tekstlink maken.

2. Zorg ervoor dat mobiele zoekers gemakkelijk kunnen bellen

Het is het tijdperk van mobiel. U kunt er ofwel van profiteren, of u kunt potentiële klanten mislopen door niet te adverteren waar de meeste potentiële klanten naar uw bedrijf zoeken: op hun telefoon. Uw website moet geoptimaliseerd zijn voor mobiel.


Het is voor iemand moeilijk om zich op een 'desktopwebsite' te verplaatsen op een klein mobiel scherm, laat staan om uw telefoonnummer te vinden. Maar als mobielvriendelijk gaan nu een te grote investering is, is dit niet het einde van de wereld. Zorg ervoor dat uw website uw telefoonnummer duidelijk weergeeft als het zich niet aanpast aan het telefoonscherm. Een rommelige website op mobiele apparaten maakt het verschil tussen een nieuwe prospect die u belt of een potentiële klant die onmiddellijk op de terugknop tikt.


Het koppelen van uw telefoonnummer is nog belangrijker op mobiel. Als uw nummer is gekoppeld, kunnen mensen u met één tik op het scherm bellen.

Creëer kansen

3.Verzeker je ervan dat ze echt iemand kunnen bereiken

Velen van ons kunnen van tijd tot tijd worden ondergedompeld in onze telefoonschermen, zelfs als we tijd doorbrengen met echte mensen. Maar dat betekent niet dat uw potentiële klanten liever met een machine praten. Vertrouwen de sleutel. Uw potentiële klanten willen met een persoon praten.

Uw telefoonnummer bovenaan uw site herinnert potentiële klanten aan de andere kant van de lijn. Dit zal ervoor zorgen dat ze zich meer op hun gemak voelen om contact op te nemen met uw bedrijf via een website die alleen is bedoeld voor formulieren, dus het geeft u zelfs een concurrentievoordeel.

Het nummer bovenaan is een bord waarop staat: "We zijn klaar om zaken te bespreken wanneer jij dat bent." Met een dergelijke belofte hoeft uw verkoopvertegenwoordiger misschien maar een paar vragen te bevestigen voordat hij klant wordt.
telefoon website

TIP: Gebruik geen automatisch antwoordsysteem, zorg ervoor dat een echt persoon de telefoon opneemt. Niets van dat alles: “Druk op 1 voor verkoop; druk op 2 voor ondersteuning, ”stuff. Als u niet 24/7 beschikbaar kunt zijn, overweeg dan een professionele antwoorddienst.

Maak het nummer van uw bedrijf onderdeel van uw marketingstrategie

Als u uw telefoonnummer bovenaan uw website plaatst, lijkt het misschien alleen maar een beleefdheid, maar dit gemak heeft rechtstreeks invloed op uw bedrijfsresultaten.
 
Het is een kleine verandering die meer kan bijdragen aan uw verkoop funnel dan u zou verwachten. Mogelijk krijgt u meer telefoontjes dan uw verkoopteam gewend is. 
Ga de concurrentie aan