7 beste e-mailmarketingdiensten voor kleine bedrijven (2020)


Laat jouw fans je vinden op het internet

Is e-mailmarketing een prioriteit voor uw bedrijf in 2020? Bent u op zoek naar de beste e-mailmarketingsoftware?  Het kiezen van de juiste e-mailmarketingservice kan een aanzienlijke impact hebben op het succes van uw marketingcampagne. In dit artikel zullen we de 7 beste e-mailmarketingservices voor kleine bedrijven bekijken en vergelijken.

email marketing
email marketing diensten

Waarom is het belangrijk om de beste e-mailmarketingservice te kiezen?

E-mailmarketing is een van de meest kosteneffectieve marketingstrategieën voor kleine bedrijven.  Dit komt doordat e-mailmarketing eenvoudig te beheren is, u volledige controle geeft en direct contact met uw klanten mogelijk maakt.


Het is belangrijk om te begrijpen dat een groot deel van uw succes met e-mailmarketing volledig afhangt van de e-mailmarketingsoftware die u kiest, omdat zij ervoor verantwoordelijk zijn dat uw e-mails ook daadwerkelijk worden afgeleverd.

Als je niet oppast, betaal je uiteindelijk veel meer geld voor minder marketingfuncties en slechte "deliver" percentages van e-mail (waardoor je nog meer geld verliest).


Waar moet je op letten in een goede e-mailmarketingtool?

Een goede e-mailmarketingdienst zou u in staat moeten stellen om zeer boeiende e-mailnieuwsbrieven te maken met een eenvoudige gebruikersinterface (idealiter een editor voor slepen en neerzetten).


U zou in staat moeten zijn om eenvoudig bulk-e-mails te verzenden die daadwerkelijk gepersonaliseerd en gericht zijn, zonder veel werk. Dit wordt ook wel marketingautomatisering genoemd.


Afgezien daarvan moet uw e-mailmarketingservice het gemakkelijk maken om uw contactenlijst te beheren, gebruikers in groepen te segmenteren en de prestaties van uw e-mailmarketingcampagnes bij te houden. Het belangrijkste is dat een goede e-mailserviceprovider ervoor zorgt dat uw e-mailcampagnes niet in de spamfolder terechtkomen. Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken naar enkele van de meest populaire e-mailmarketingserviceproviders en hoe ze het tegen elkaar opnemen.


constant contact

1. Constant contact

Constant Contact is een van de grootste en snelst groeiende e-mailmarketingdiensten ter wereld. Het is ook de gemakkelijkst te gebruiken en beginnersvriendelijke e-mailmarketingservice.


U kunt eenvoudig uw e-maillijsten, contacten, e-mailsjablonen, marketingagenda en meer beheren. Elk account geeft u toegang tot eenvoudige tracking en rapportage, ingebouwde tools voor het delen van sociale media, gratis afbeeldingenbibliotheek, lijstsegmentatie, integratie van Facebook-advertenties en een krachtige e-commerce-integratie voor Shopify-winkels.


Hun Email Plus-accounts worden ook geleverd met krachtige functies zoals e-mailautomatisering, druppelcampagnes, enquêtes en peilingen, kortingsbonnen, online donaties en A / B-tests op onderwerpregels waarmee u gerichte e-mails kunt verzenden om uw open rate te maximaliseren.

Constant Contact biedt ongeëvenaarde klantenondersteuning met livechat, telefoontjes, e-mail, communityondersteuning en een enorme bibliotheek met nuttige bronnen.


Om alle bovenstaande redenen beoordelen we Constant Contact als de beste e-mailmarketingservice voor kleine bedrijven.

Constant Contact heeft een gratis proefperiode van 30 dagen (geen creditcard vereist). Daarna beginnen hun prijzen al vanaf €18 / maand.

sendinblue

2. SendinBlue

SendinBlue is een complete sms- en e-mailmarketingsoftware voor bedrijven. Ze zijn een van de snelstgroeiende e-mailmarketingplatforms in Europa.

Het is een extreem eenvoudig te gebruiken platform met uitstekende tools om mooie en zeer boeiende e-mails te maken. Hun eenvoudige e-maileditor met slepen en neerzetten is perfect voor beginners zonder ervaring met e-mailmarketing.


SendinBlue bevat beginnersvriendelijke tools voor marketingautomatisering waarmee u transactionele e-mails kunt verzenden, workflows kunt maken voor automatische vervolgmails en gebruikers kunt segmenteren. Het kan ook het beste moment selecteren om bulk-e-mails te verzenden met behulp van hun algoritmen om de beste e-mailaflevering te garanderen.


SendinBlue biedt een volledig gratis e-mailmarketingplan waarmee u tot 300 e-mails per dag kunt verzenden, maar al uw e-mails zullen hun branding hebben. Betaalde abonnementen beginnen vanaf €19 per maand. U kunt ook sms-berichten toevoegen aan uw account, maar de prijzen zijn afhankelijk van uw verzendvereisten.


Ze hebben hun premiumplan verbeterd en onlangs meer geavanceerde functies toegevoegd, zoals het maken van bestemmingspagina's, livechat, CRM en Facebook-advertentiesintegratie. Dit betekent dat gebruikers nu meer waarde krijgen voor dezelfde prijs.

SendinBlue biedt ook een aparte SMTP-bulk-e-mailmarketingservice die u kunt gebruiken om geautomatiseerde of transactionele e-mails van uw WordPress-site aan te sturen. U heeft dit niet nodig voor e-mailmarketingcampagnes, maar het is een prettige functie als u een grote website heeft en u automatische realtime op inhoud gebaseerde e-mails wilt.


Creëer kansen

3. Drip

Drip is een krachtig e-mailmarketingplatform voor bedrijven voor e-commerce, bloggers en digitale marketeers. Ze bieden een breed scala aan tools om marketingautomatisering, verkooptrechters en personalisatie eenvoudig te maken.


Hun e-mailsoftware biedt naadloze integratie voor alle populaire websitebouwers, waaronder WordPress en WooCommerce. Hierdoor kunt u eenvoudig pop-ups / aanmeldingsformulieren aan uw website toevoegen en meer leads vastleggen.


drip

Wat Drip onderscheidt van de concurrentie zoals Campaign Monitor, zijn hun intelligente tools voor marketingautomatisering, slimmere e-mailsegmentering, functies voor gesplitste testen, lijstgroepen en een visuele workflow-builder. Met deze functies kunt u gerichte klanten in uw e-maillijst bereiken om meer verkopen te krijgen. Ondersteuningsopties bij Drip omvatten live chatondersteuning, webinars, automatiseringstrainingen, gedetailleerde cursussen, gratis handleidingen en uitstekende documentatie.


We gebruiken Drip voor verschillende van onze bedrijven omdat het ons in staat stelt om bulk-e-mails te verzenden terwijl we op persoonlijk niveau met elke klant in contact komen met behulp van hun slimme eCommerce-marketingautomatisering.

Ook al is het een beetje prijzig, we geloven dat Drip de beste e-mailmarketingsoftware is voor e-commercewebsites en bedrijfseigenaren die meer geavanceerde functies willen om hun marketinginspanningen te maximaliseren.

Drip biedt een gratis proefperiode en hun plannen beginnen vanaf $ 49 / maand, inclusief al hun functies.

convertkit

4. Convertkit

ConvertKit is een robuust e-mailmarketingplatform voor professionele bloggers, auteurs en marketeers. Het is buitengewoon gemakkelijk te gebruiken en ongelooflijk krachtig. De unieke functie van ConvertKit is dat u eenvoudig upgrades en incentives kunt aanbieden met aanmeldingsformulieren voor e-mail. Het wordt ook geleverd met eenvoudig te beheren auto-responders, zodat u e-mails kunt verzenden vanuit hun e-mailservice.


Met ConvertKit kunt u eenvoudig abonnees segmenteren in geïnteresseerden en mensen die al een aankoop hebben gedaan. Dit helpt je om meer conversies te genereren met geautomatiseerde e-mails die persoonlijker aanvoelen. In marketingtermen heet dit gerichte e-mailmarketing.

ConvertKit biedt op e-mail gebaseerde ondersteuning en heeft een uitgebreide kennisbank met geweldig leermateriaal.

Veel ConvertKit-functies zijn speciaal ontworpen voor videomakers en professionele bloggers, daarom beoordelen we ze als de beste e-mailmarketingservice voor professionele bloggers.


ConvertKit biedt een gratis proefperiode van 14 dagen en de prijs begint vanaf € 29 / maand. Ze bieden ook een restitutiebeleid van 30 dagen.


Ga de concurrentie aan
aweber

5. AWeber

AWeber is een van de oudste en meest populaire e-mailmarketingserviceproviders ter wereld. Ze bieden een breed scala aan tools voor kleine en middelgrote bedrijven om hun e-mailmarketing te beheren.

Aan de slag gaan met AWeber is eenvoudig. Het sluit naadloos aan op de meeste platforms, waaronder WordPress. Raadpleeg onze ultieme gids over het verbinden van AWeber met WordPress voor gedetailleerde instructies.


U krijgt toegang tot gebruiksklare HTML-e-mailsjablonen, lijstbeheer, autoresponders en e-mailtracering met gedetailleerde inzichten.

Ondersteuningsopties omvatten livechat, telefonische ondersteuning, e-mailondersteuning, live webinars en een uitgebreide bibliotheek met instructies en tutorials. AWeber biedt een beperkt gratis abonnement voor maximaal 500 abonnees. Daarna beginnen hun prijzen vanaf $ 19 / maand. U kunt zich ook aanmelden voor kwartaal- of jaarplannen om nog meer te besparen.getresponse

6. GetResponses

GetResponse is een andere zeer populaire e-mailmarketingoplossing. Het is buitengewoon gemakkelijk te gebruiken en vereenvoudigt e-mailmarketing voor kleine bedrijven. Het wordt geleverd met een aantal geweldige tools voor marketingautomatisering waarmee u slimme geautomatiseerde campagnes kunt maken.


Met hun drag-and-drop-builder kunt u campagnes maken, contacten segmenteren en een onbeperkt aantal e-mails verzenden die voor specifieke groepen zijn ontworpen. Met deze tools kunt u effectieve e-mailcampagnes opzetten om uw winst te verhogen.


GetResponse wordt geleverd met prachtige responsieve formulieren, bestemmingspagina's, A / B-tests, het bijhouden van uitschrijvingen en autoresponders. Het kan ook worden geïntegreerd met leadgeneratiesoftware van derden, zoals OptinMonster, SalesForce, Google Docs, ZenDesk, enz.

Ondersteuning wordt geboden via telefoon, livechat en e-mail. Hun helpgedeelte staat vol met gratis leermateriaal, inclusief video's, webinars, how-tos, handleidingen, enz. GetResponse biedt een gratis proefperiode van 30 dagen. Hun prijzen beginnen bij $ 13 / maand.


mailchimp

6. Mailchimp

Mailchimp is een van de meest populaire e-mailmarketingserviceproviders ter wereld, voornamelijk omdat ze een altijd gratis e-mailmarketingserviceplan aanbieden. Mailchimp wordt geleverd met een eenvoudige e-mailbouwer met slepen en neerzetten, autoresponders, het segmenteren van contacten in groepen en eenvoudige tracking voor analyses. Het stelt u ook in staat om levertijden in te stellen op basis van de tijdzones van de gebruiker, en u kunt segmentering instellen op basis van geolocatie.


U kunt MailChimp eenvoudig integreren met WordPress, Magento, Shopify en vele andere platforms. Als u WordPress gebruikt, raadpleeg dan onze ultieme gids voor het gebruik van Mailchimp en WordPress voor gedetailleerde instructies. Als het gaat om functies voor marketingautomatisering, is het Mailchimp-platform vrij beperkt in vergelijking met andere providers op onze lijst, zoals Drip of ConvertKit.

In de afgelopen jaren heeft Mailchimp geprobeerd veel van de 'geavanceerde' functies toe te voegen, maar na veel van deze te hebben getest, zijn ze niet echt geavanceerd.


Mailchimp-ondersteuning wordt aangeboden via e-mail, livechat en een grote kennisbank voor zelfstudies. Hun ondersteuning is echter vaak traag en komt niet overeen met de kwaliteit van de dienstverlening die u van Constant Contact krijgt.


Mailchimp biedt een voor altijd gratis abonnement waarmee u 12.000 e-mails kunt verzenden voor maximaal 2.000 abonnees. Dit plan is vrij beperkt omdat u geen functies krijgt zoals optimalisatie van de verzendtijd, geavanceerde segmentering, multivariate testen, enz. U moet ook hun merknaam in uw e-mail weergeven. Last but not least is de ondersteuning beperkt tot alleen e-mail, wat prima is als u een hobbyist bent, maar als serieuze onderneming heeft u betrouwbare ondersteuning nodig waarop u kunt rekenen.


Hun betaalde abonnementen beginnen vanaf €8,51 / maand voor maximaal 500 abonnees, en de prijsstijgingen in een toename van 500 abonnees.


Laatste gedachten: de beste e-mailmarketingservice

Er zijn tientallen e-mailmarketingservices en we willen ervoor zorgen dat u de juiste kiest voor uw zakelijke behoeften. Hieronder vindt u onze deskundige keuze:


Als u een klein bedrijf, een non-profitorganisatie of een nieuwe blogger bent, raden we u aan Constant Contact te gebruiken. Hun prijzen zijn geweldig, en het ondersteuningsteam is absoluut top. Hun onboarding-team helpt u meteen succes te boeken met e-mailmarketing. 


Als u een online winkel / e-commerce website heeft, raden we u aan Drip te gebruiken, omdat dit de beste e-commerce e-mailmarketingsoftware is. Hun personalisatie- en automatiseringsfuncties zijn buitengewoon krachtig. Veel van onze eigen zakelijke websites gebruiken Drip.

Als u een professionele blogger of maker van inhoud bent, raden we u aan ConvertKit te gebruiken. Ze bieden een eenvoudig te gebruiken platform met geavanceerde segmentatie en trechters waarmee u uw blogbedrijf naar een hoger niveau kunt tillen.


Als u een bedrijfseigenaar bent die een krachtige marketingautomatiseringstool wil die e-mailmarketing, SMTP-bulk-e-mails en sms-berichten combineert, raden we u aan SendinBlue te gebruiken. Hun platform is gemakkelijk te gebruiken en ze stellen je in staat om zowel e-mail als sms vanuit één interface te beheren. Ze bieden ook een vrij genereus gratis abonnement, waardoor ze de beste gratis e-mailmarketingsoftware zijn.


Pro-tip: ontvang sneller meer e-mailabonnees!

Zodra u een e-mailmarketingservice voor uw bedrijf heeft gekozen, wilt u waarschijnlijk meer e-mailabonnees krijgen.

We gebruiken en bevelen OptinMonster aan. Het is een krachtige toolkit voor conversie-optimalisatie waarmee u websitebezoekers kunt veranderen in e-mailabonnees en klanten.


OptinMonster kan naadloos worden geïntegreerd met de beste e-mailmarketingdiensten die we hierboven noemden en nog veel meer.

De oprichter van WPBeginner, Syed Balkhi, is ook de mede-oprichter van OptinMonster. Hij heeft in eerste instantie OptinMonster gebouwd om onze eigen e-maillijst te laten groeien. Na de lancering in 2013 is het enorm in populariteit gestegen.


Tegenwoordig wordt OptinMonster gebruikt door enkele van de grootste merken ter wereld, waaronder McAfee, Experian, TripAdvisor, Pinterest, Harvard University, Pateron en meer.


optinmonster

Bonustip

Alle tools voor e-mailnieuwsbrief die we in dit artikel hebben gedeeld, hebben uitstekende e-mailafleveringspercentages.

Er zijn echter een paar dingen die u kunt doen om ervoor te zorgen dat uw marketing-e-mails altijd worden afgeleverd.

1. Gebruik een professioneel e-mailadres

E-mailplatforms zoals Gmail, Outlook en andere hebben algoritmen die zoeken naar spamgedrag. Een daarvan is het e-mailadres van de afzender.

Als bedrijf is het belangrijk dat u een professioneel zakelijk e-mailadres gebruikt (zoals uwnaam@uwbedrijf.com) en niet een algemeen Hotmail- of Gmail-adres. Dit helpt ervoor te zorgen dat uw e-mailbezorgingspercentage hoger is dan het branchegemiddelde.

2. Stuur gerichte emails op basis van interesse

Het is erg belangrijk dat u uw e-mails personaliseert op basis van gebruikerssegmenten. Met e-mailmarketingsoftware zoals Constant Contact kunt u uw abonnees eenvoudig groeperen in segmenten zoals meest actief, niet-actief, geïnteresseerd in specifieke onderwerpen, aangepaste segmenten, enz. Dit zal ervoor zorgen dat uw e-mailmarketingcampagnes de hoogste open rate en klikfrequentie hebben, wat een grote factor is in de toekomstige bezorgbaarheid van e-mail.


Raadpleeg voor meer tips deze ultieme stapsgewijze handleiding voor e-mailmarketing met voorbeelden om u te helpen bij het opzetten van een succesvolle e-mailmarketingcampagne.

Veelgestelde vragen over e-mailmarketingsoftware

Omdat we honderden gebruikers hebben geholpen bij het kiezen van de beste e-mailmarketingsoftware, hebben we behoorlijk wat vragen beantwoord. Hieronder vindt u enkele van de antwoorden op de meest gestelde vragen over e-mailmarketingplatforms.

Kan ik bulk-e-mailmarketing doen vanuit mijn Gmail of Outlook?

In theorie wel. Maar hierdoor worden uw e-mailaccounts snel opgeschort. G Suite en Outlook zijn niet gemaakt voor het verzenden van bulkmail. Het zijn geweldige oplossingen voor professionele zakelijke e-mails.

Wat is het beste gratis email marketing service?

Veel e-mailmarketingdiensten bieden gratis niveaus voor beperkt gebruik. De beste gratis e-mailmarketingservice is SendinBlue omdat het gratis abonnement geen limiet heeft voor het aantal abonnees. MailerLite en MailChimp bieden ook gratis serviceplannen voor e-mailmarketing.

Wat kost e-mail marketing?

Uw e-mailmarketingkosten zijn volledig afhankelijk van het aantal abonnees dat u heeft, het totale aantal e-mails dat u per maand verzendt en het e-mailplatform dat u gebruikt. Gemiddeld bedragen de kosten voor e-mailmarketing van kleine bedrijven ongeveer € 20 - € 300 per maand voor e-mailmarketing, aangezien ze hun eigen campagne beheren. Als u een e-mailmarketingbureau gebruikt, liggen uw kosten mogelijk dichter bij € 500 per maand of hoger.

Zijn er andere marketing platformen die hier niet worden vermeld?

Ja, er zijn letterlijk honderden e-mailmarketingdiensten, maar we hebben ze hier niet allemaal vermeld. Wij zijn van mening dat het maken van een volledige lijst met e-mailplatforms meer verwarring zou veroorzaken zou veroorzaken voor niet-technische lezers.


We hebben alle belangrijke e-mailmarketingservices geprobeerd, waaronder veel die niet in onze bovenstaande e-mailplatformlijsten staan, zoals: MailerLite, ActiveCampaign, HubSpot, Ontraport, Mailjet, Campaign Monitor, InfusionSoft (nu Keap), Klaviyo, Marketo, Eloqua, Pardot door Salesforce, Sendloop, iContact, Moosend, Emma, ​​TotalSend, SharpSpring, MailPoet en meer.


De beste e-mailmarketingdiensten die we in onze lijst hebben opgenomen, bieden de beste functies voor de beste prijs.


Wat zijn de beste email marketing diensten?

Onze top 3 keuzes voor de beste e-mailmarketingservices zijn:

  1. Constant contact - Beste e-mailmarketingdiensten voor kleine bedrijven.

  2. SendinBlue - Beste e-mail- en sms-marketingplatform.

  3. Drip - Beste e-mailmarketingplatform voor e-commerce.


We hopen dat dit artikel u een goed overzicht heeft gegeven van de beste e-mailmarketingservices voor uw bedrijf. .